Povesti adevarate despre puterea de vindecare a mintii

5 povestiri despre puterea de vindecare a mintii

Iata cateva povestiri adevarate despre cum gândurile, convingerile si sentimentele pot vindeca corpul sau ii pot dauna. Cu cât gasesti mai multe dovezi stiintifice care sa demonstreze acest fapt, cu atat mai repede poti accepta realitatea ca mintea poate vindeca trupul.

  1. Speranta vindeca

Dr. Bernie Siegel relateaza in Iubire, medicamente & miracole, despre desfasurarea unui program de implementare a unui nou tratament de chimioterapie, pe mai multe grupe de studiu, cu numele “EPOH”, pentru a studia eficientei acestuia. Majoritatea centrelor de studiu au raportat rezultate multumitoare – unele obtineau beneficii in urma chimioterapiei, dar niciunul nu avea rezultate extraordinare. Insa unul dintre centre a început sa raporteze rezultate mult mai bune, asa ca echipa de cercetare a investigat motivul. Ce faceau ei diferit de restul?
Au descoperit ca medicul din centrul respectiv schimbase numele programului. In loc sa le spuna pacientilor ca luau EPOH, a amestecat literele si le administra HOPE (Hope= Speranta in limba engleza).

  1. Operatie chirurgicala falsa care vindeca genunchii

Intr-un articol din Revista de medicina din New England (The New England Journal of Medicine), Dr. Bruce Moseley, chirurg ortoped cunoscut pentru operatiile efectuate la genunchi pentru persoanele cu dureri debilitante, a scris despre un studiu inovator iniat de el, destinat sa demonstreze ca operatiile sale la genunchi sunt mai eficiente decat cele efectuate de alti doctori.
Pacientii unui grup de studiu au beneficiat de faimoasa operatie a doctorului Moseley. Un alt grup de pacienti a fost supus unei operatii simulate, in timpul careia pacientii au fost anesteziati, li s-au facut trei incizii in locul unde ar fi avut loc adevarata operatie, iar la final li s-a aratat un film al unor operatii reale efectuate anterior asupra genunchiului altor persoane. Dr. Moseley a improscat chiar si cu apa pentru a simula cat mai fidel procedura de spalare . Apoi a cusut la loc genunchiul fara sa faca, de fapt, nimic.
Cum era de asteptat, o treime din pacientii care au beneficiat de operatia reala au scapat de durerile la genunchi. Dar ceea ce a socat cercetatorii a fost ca si cei care au beneficiat de operatia simulata au inregistrat aceleasi rezultate! De fapt, intr-o anumita etapa a studiului, cei care au beneficiat de operatia simulata raportau dureri mai mici de genunchi decat cei care beneficiasera de operatia reala, probabil pentru ca nu suferisera trauma operatiei propriu-zise.
Ce au avut pacientii de spus despre rezultatele studiului? In cuvintele unui veteran de razboi care a beneficiat de operatia placebo a Dr. Moseley, “Operatia a avut loc acum doi ani si de atunci nu m-a mai deranjat genunchiul. Este la fel de bun ca si celalalt.

  1. Operatie chirurgicala falsa vindeca durerile in piept

In trecut, legarea arterelor interne mamare la nivelul pieptului era considerata un tratament standard pentru angina pectorala. Ideea era ca, daca blochezi circulatia sangelui catre piept prin artera interna mamara, stimulezi circulatia acestuia catre inima si usurezi astfel simptomele persoanelor care nu au o circulatie buna la nivelul coronarian. Medicii chirurgi au efectuat aceasta operatie decenii intregi, si majoritatea pacientilor au experimentat o imbunatatire a simptomelor. Dar era cu adevarat reactia la legarea arterei interne mamare? Sau doar reactia la convingerea ca operatia va ajuta?
Incercand sa gaseasca raspunsul la aceasta intrebare, un studiu a comparat pacientii cu angina care si-au legat artera interna mamara cu pacienti care au trecut printr-o operatia in care li s-a efectuat o incizie pe piept, dar artera nu a fost legata. Rezultatul? 71% dintre cei care au suferit operatia simulata s-au vindecat, in timp ce numai 67% dintre cei care au facut operatia reala sau dat semne de imbunatatire.

  1. Ceea ce crezi iti afecteaza speranta de viata

Cercetatorii din San Diego au analizat registrele deceselor a aproximativ 30,000 chinezi-americani si le-au comparat cu cele ale peste 400,000 de persoane de rasa alba alesi aleatoriu. Au descoperit ca persoanele de origine chineza-americana, mor mult mai devreme decat limita normala (cu pana la 5 ani) daca sufera de vreo boala si se nasc intr-un an despre care astrologia si medicina chineza spun ca este de rau augur.
Cercetatorii au descoperit ca sansele de deces ale celor de origini chinezo-americane erau cu atat mai mari cu cat acestia erau mai atasati de traditiile chinezesti. La o examinare mai atenta au concluzionat ca reducerea sperantei de viata nu poate fi explicata de factori genetici, stil de viata sau comportamentele pacientilor, abilitatea doctorilor sau alte variabile.
Atunci de ce chinezii-americani mureau mai repede? Cercetatorii au concluzionat ca era vorba nu de genele lor chineze, ci de convingerile lor chineze. Ei credeau ca vor muri de tineri pentru ca asa stabilisera stelele. Si convingerile lor negative le-au scurtat viata.

  1. Generozitatea este un medicament eficace

Dupa 9 operatii pe inima, medicii lui Andy Mackie i-au prescris 15 medicamente, dar efectele secundare il faceau sa se simta foarte rau. Prin urmare, acesta a decis sa renunte la orice fel de medicatie si sa-si traiasca restul vietii cat de bine putea. Medicii i-au dat de trait cel mult un an, asa ca Andy a decis sa faca ceva ce-si dorise de mult. Cu banii economisiti de la medicamente a cumparat 300 de muzicute pentru copii, cu lectiile aferente. Si pentru ca luna urmatoare nu a murit, a mai cumparat cateva sute. Abia dupa treisprezece ani si 20,000 de muzicute cumparate Andy Mackie , intr-un final, a murit.

*:) happy*:-h wave

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s