Cereala IEFTINĂ, la SUPERLATIV

Cereala IEFTINĂ, la SUPERLATIV: previne CANCERUL de COLON, scade riscul de apariţie al INFARCTULUI şi al DIABETULUI. În plus, e recomandată femeilor la MENOPAUZĂ

Necultivată în antichitate, secara s-a răspândit ca buruiană în lanurile de grâu din Asia Mică, după care, în Evul Mediu, a început să fie cultivată în Europa Centrală şi de Est. Pentru o lungă perioadă de timp, a fost utilzată ca principala cereală de pâine în zonele din estul graniţei dintre Franţa şi Germania şi din nordul Ungariei.
Secara este deosebit de bogată în mangan, 50 de grame asigurând 70% din necesarul zilnic. Totodată, conţine o cantitate importantă de fibre, aceeaşi cantitate conferind 33% din doza zilnică recomandată. Printre celelalte minerale conţinute se numără calciul, fierul, magneziul, fosforul, potasiul, sodiul, zincul şi cuprul. De asemenea, secara conţine vitaminele A, B, E și K.

Previne cancerul de colon

În general, produsele bogate în fibre au rolul de a preveni apariția cancerului de colon, protejând eficient celulele sănătoase. Secara nu face excepţie de la regulă, fibrele conţinute ajutând la eliminarea mai rapidă a toxinelor.

Ajută la menţinerea greutăţii

Datorită fibrelor conţinute, produsele din secară sunt foarte sățioase, astfel că ajută la pierderea şi la menținerea greutății corporale.

Scade riscul de infaract

Un mic dejun bogat în secară susține sănătatea gastrointestinală și aduce beneficii sistemului cardiovascular, scăzând, în cazul adulților, riscul atacurilor de inimă și a infarcturilor. De asemenea, fitonutrienții din secară luptă mai puternic împotriva celulelor canceroase decât cei prezenți în legume sau fructe.

Previne diabetul

Această cereală scade riscul de dobândire a diabetului. De altfel, persoanelor care suferă de această afecțiune li se recomandă produsele din secară, în defavoarea celor din grâu, fiindcă scad nivelul de insulină.

Recomandată femeilor aflate la menopauză

Cerealele integrale, în special secara și ovăzul, sunt recomandate femeilor aflate în perioada de postmenopauză și care suferă de tensiune ridicată, colesterolul ridicat sau diferite afecțiuni cardiovasculare. Tot în cazul femeilor, secara scade riscul apariției cancerului de sân, atât în perioada premenopauză, cât și după aceea.

Eficientă în combaterea astmului

În cazul copiilor care suferă de atacuri de astm, studiile au arătat că un consum regulat de cereale integrale, printre care și secară, și pește scade cu 50% șansele de apariție a acestor crize.

Atenţie! Nu este recomandată persoanelor cu intoleranță la gluten!

Datorită conținutului ridicat de gluten, secara nu trebuie consumată de cei ce au intoleranţă la acest compus, însă efectul negativ este mai scăzut decât în cazul grâului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s