Toate ingrijorarile sunt degeaba

Fragment din cartea Scrisori din Cer –Gloria WENDROFF

  
Dumnezeu a spus: Toate ingrijorarile voastre sunt degeaba. Va ingrijorati daca da si va ingrijorati daca nu. Va ganditi la toate posibilitatile periculoase. Va ingrijorati cu privire la ingrijorare. Ar trebui sa stiti pana acum ca ingrijorarile va trag in jos. Inlocuiti ingrijorarea cu libertatea. Sunteti liberi! Sunteti fiinte libere pe Pamant! Sunteti liberi sa nu va ingrijorati. Ingrijorarea va pregateste pentru dezastru, mic sau mare. Sunteti liberi sa nu va ingrijorati. Nu trebuie sa va puneti in situatia de a trece prin ea. Procesul rasuflat al ingrijorarii va duce pe un drum pe care nu vreti sa mergeti. Faceti o schimbare in viata voastra. Nu vi s-a dat un procent de ingrjiorari. Nu exista o anumita cantitate de ingrijorare pe care trebuie sa o aveti in cursul vietii voastre. Daca un asemenea procent ar fi existat, l-ati fi indeplinit acum mult timp. In locul incertitudinii pentru care va ingrijorati, oferiti-va un cadou. Daca sunteti fermieri si va ingrijorati in privinta recoltei, imaginati-va frumusetea recoltei voastre, in momentul aparitiei ei. Imaginati-va bogatia ei. Incetati sa va mai imaginati ca e seceta sau inundatie. Daca va ingrijorati in privinta bolii, oferiti-va darul de a va imagina sanatatea. Fiti realisti.
 
       image007                                                                            

 
Bineinteles ca de multe ori ati scapat neatinsi de griji. V-ati ingrijorat din plin si totusi ati avut o recolta buna. V-ati ingrijorat din plin, si ati avut o sanatate buna. Schimbati-va defectul de a va face griji si de a va intreba, in calitatea de a va gandi la ceea ce va doriti cu ardoare. Ingrijorarea este precum o iritatie a pielii. O scarpinati incontinuu. Scarpinatul nu este un leac. Vreti ingrijorare sau vreti sa va indepartati de ingrijorare? Eu spun sa va indepartati. Ingrijorarea nu este un animal de companie, pe care sa il pastrati.
 

image0021

 
 Binecuvantati-va si nu va mai ingrijorati. In loc sa va ganditi la toate dezastrele care se pot intampla, ganditi-va la toate binecuvantarile. Insemnati-le. Binecuvantarile sunt in drum spre voi. Binecuvantarile au ajuns deja. Binecuvantarile sunt rezervate pentru voi. Ele sunt o concluzie evidenta. Ingrijorarile, pe de alta parte, sunt simpli vagabonzi pe care i-ati cules de pe strada. Sau ele sunt ca niste plante de care ati avut grija, una cate una. Priviti-le cum cresc, dar nu produc fructe. Ele nu produc decat si mai multe griji. Ele sunt precum iritatia pielii.
Cu cat va scarpinati mai mult, cu atat va scarpinati si mai mult.. Eu spun ca, acum, voi trebuie sa lasati grijile sa iasa pe fereastra. Deschideti fereastra mintii voastre si dati drumul grijilor. Ele nu merita sa le pastrati. Nu numai ca nu merita, dar sunt si dureroase. Nu au nicio valoare si nu aduc decat durere. E posibil sa spuneti ca nu va puteti opri din a va ingrijora despre un lucru sau altul. Eu spun ca va puteti opri. Ingrijorarea nu este precum un loc de munca, pe care trebuie sa il pastrati. Nu avcti tot timpul din lume, ca sa va ingrijorati. Ati hranit toate grijile din lume. Niciuna nu v-a scapat. Va spun sa scapati de griji. Poate ca dispuneti de prea mult timp. Atunci luati-va un al doilea loc de munca, sau oferiti-va voluntar undeva, sau tricotati un pulover. Daca tricotati un pulover, veti incepe sa va faceti griji in privinta ochiurilor ratate? Mai bine asa, decat toate celelalte griji pe care le-ati nutrit. Grijile sunt precum varsatul de vant. Pur si simplu, nu il vreti. Nu va sunt de folos.
 
 
 

image005

 
(Bucură-te întotdeuna de lucrurile mărunte, într-o zi o să
priveşti în urmă şi o să-ţi dai seama că au fost cele mai mari bucurii)
 
 
 Nu va mai faceti griji si nu va mai trebui apoi sa va refaceti de pe urma lor. A va face griji este o boala a mintii. Exista un leac. Incetati sa mai acceptati griji. Grijile nu sunt menite a fi un mod de viata pentru voi. Ele sunt o pedeapsa de care trebuie sa va eliberati singuri. Eliberati-va de griji, chiar acum.
Va multumesc.
 
(traducere : Andreea Florea)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s