Arhanghelul Mihail _Arhanghelul Gabriel

Arhanghelii sunt prietenii noștri spirituali, darul lui DUMNEZEU pentru noi. Ei sunt ființe celeste extrem de puternice, având drept scop să ne ajute pe noi, oamenii, să ne simțim mai împăcați și să readucă pacea pe Pământ. Ei intervin de fiecare dată când sunt invocați și chiar așteaptă cu nerăbdare să primească un semn de la noi, fie printr-o rugăciune, fie printr-un strigăt de ajutor, fie prin exprimarea unei dorințe, a unei vizualizări, afirmații sau a unui simplu gând. Singurul secret pe care trebuie să îl știm este că ei nu încalcă niciodată liberul nostru arbitru, deci nu ne ajută fără permisiunea noastră directă.

Nu trebuie să ne facem probleme în ceea ce privește maniera de apelare a arhanghelilor. Nu avem nevoie de niciun antrenament și de nicio instrucțiune pentru a le atrage atenția și ajutorul. Orice strigăt sincer de ajutor este suficient în acest scop, căci tot ce le trebuie arhanghelilor este cererea noastră expresă.
Mesageri principali ai lui DUMNEZEU, așa cum o arată și originea cuvântului (din grecescul „archi”, care înseamnă „cel dintâi, principal” și din „angelos” care înseamnă „mesagerul lui DUMNEZEU”), arhanghelii reprezintă una dintre cele mai sigure modalități de conectare directă cu iubirea și înțelepciunea divină.
Am putea să ne întrebăm: de ce nu ne-am adresa direct lui DUMNEZEU toate cererile și întrebările noastre? Ne putem adresa și direct lui DUMNEZEU însă deoarece arhanghelii, având vibrațiile mai condensate, pot fi simțiți și auziți mult mai ușor în momentele noastre de restriște. Arhanghelii ne amintesc de DUMNEZEU, așa cum se petrece când privim un răsărit de soare sau un curcubeu.
Arhanghelii pot ajuta simultan oricât de mulți oameni, indiferent de situațiile în care se află aceștia. Mai mult, ei doresc sincer să se implice în viața noastră, în toate aspectele acesteia, inclusiv în cele minore, astfel încât să ne bucurăm de pace interioară în fiecare moment.
Să facem cunoștință cu unii dintre ei, și de ce nu, să ni-i facem chiar foarte buni prieteni – prietenii pe care ni i-am dorit dintotdeauna.

Arhanghelul Mihail


Este arhetipul puterii și al forței. Numele său înseamnă „Cel care este la fel ca DUMNEZEU”, el este ilustrat în iconografie cu sabia ridicată deasupra unui demon căzut la pământ, fapt ce face trimitere la principala menire a lui Mihail – anihilarea fricii și a egoului. Sabia lui este făcută din lumină fiind folosită pentru a tăia legăturile ce continuă să ne mențină în chingile fricii.
El intervine adeseori într-o manieră miraculoasă, pentru a salva vieți și pentru a ne proteja. Arhanghelul Mihail ne ferește de energiile inferioare. Un mod foarte bun de a-l simți este să îl invocăm direct ori de câte ori simțim nevoia de alinare sau mângâiere, dacă ne simțim obosiți, deprimați, mânioși, nesiguri, dacă avem schimbări bruște de dispoziție. El intervine adeseori într-o manieră miraculoasă, pentru a salva vieți și pentru a ne proteja, conferindu-ne curaj, încredere și siguranță.
Îl putem apela astfel: „Arhanghel Mihail, te rog purifică-mă de toate energiile negative”; „Arhanghel Mihail te rog asigură-mi un scut de lumină în jurul meu” sau cum ne simțim inspirați, putând chiar să îi strigăm doar numele.

Arhanghelul Gabriel

 

Este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele său înseamnă: „Dumnezeu este puterea mea”. Este cunoscut ca fiind cel mai mare ambasador al divinităţii pentru omenire, înger al revelaţiei, purtătorul veştilor bune, mesager al legilor divine şi al compasiunii.
El ajută oamenii să exprime adevărul deschis și sincer, să-și respecte propria individualitate, să-și asculte vocea interioară și să-și urmeze intuiția. Prin susţinerea lui, descoperim cele mai bune modalităţi de a ne exprima potenţialul interior.

Cea mai importantă misiune a Arhangelului Gabriel este aceea de a ne susţine să fim puternici şi să avem convingerea că aducem o preţioasă contribuţie la dezvoltarea spirituală a umanităţii fiind pur şi simplu ceea ce suntem.
Este și protectorul copiilor mici și se îngrijeşte plin de iubire și de copilul din fiecare dintre noi atunci când acesta este rănit sau uitat. Mâna sa protectoare este în permanenţă deasupra noastră pentru a proteja naturaleţea şi puritatea din noi.

Arhanghelul Gabriel este patronul celor care lucrează în domeniul comunicării (profesori, scriitori, artiști, actori) ajutând la transmiterea unor mesaje clare și importante, el oferă asistență inclusiv părinților în ceea ce privește concepția, nașterea, creșterea copiilor.

de Alina Dănăilă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s