Surse de proteine

Proteinele sunt esentiale pentru sustinerea functiilor inimii, cresterea in masa musculara, sistemul imunitar, iar sursele de proteine vegetale sunt mai slabe in calorii decat carnea, ceea ce le face sa fie mai sanatoase pentru organismul nostru. Iata zece surse de proteine foarte importante care pot inlocui carnea din alimentatia ta, relateaza cei de la foodmatters.tv:

10. Ouale

Hard-Boiled-Eggs

Ouale au un continut de proteine de sase grame per ou. Exista un motiv pentru care sunt incluse in alimentatia de la micul dejun. Proteina din oua are cea mai mare valoare biologica si nu numai atat. Albusurile contin vitamina B12, lipsa acestei vitamine fiind foarte des intalnita in alimentatia vegetarienilor. Lipsa acestei vitamine poate duce la tulburari de memorie si boli grave precum Alzheimer.

9. Iaurtul

yoghurt_16x9

Iaurtul, in functie de felul acestuia, contine  intre 15 si 20 de grame de proteine la aproximativ 170 de grame de iaurt. Un pahar de lapte furnizeaza aproximativ opt grame de proteine, iar iaurtul grecesc este o adevarata magazie de proteine, acesta continand dublul proteinelor aflate intr-un iaurt normal. Combina iaurtul grecesc cu nuci si alune si-ti poti asigura jumatate din necesarul zilnic de proteine doar la micul dejun.

8. Lintea si fasolea

lentis

O ceasca de linte contine 18 grame de proteine, aproape la fel de mult precum o suta de grame de carne, iar o cupa de boabe de fasole contine 15 grame de proteine.

7. Legume Verzi

Spinach-Green-Smoothie-018

O ceasca de spanac de aproximativ 200 de grame, contine sapte grame de proteine. In aparenta am tinde sa credem ca legumele nu contin proteine. Acestea contin proteine dar nu cantitati foarte mari.

6. Migdale si unt de migdale

almonds-1

O mana de migdale contine intre sase si opt grame de proteine. Cand faci alegerea sa adaugi nuci, alune sau seminte in salata ta, opteaza pentru migdale. Untul de migdale este mai putin toxic si provoaca mai rar alergii decat cel de alune, dar cantitatea de proteine este aceasi. Cu toate acestea, este vorba de calitatea proteinei, nu de cantitatea acesteia.

5. Tempeh

tempeh

O ruda apropiata a branzei tofu, o ceasca plina cu acest produs din soia, iti ofera 15 grame de proteine. Alimentele fermentate trebuie sa fie incluse in alimentatie oricarei persoane, fie ca este vegetariana sau nu. Tempeh este mult mai sanatos si mai neprocesat decat branza tofu, dar nici nu se compara cu gustul unei fripturi.

4. Quinoa

Red_quinoa

Aproximativ 200 de grame de Quinoa contin aproximativ 9 grame de proteine. Quinoa este una dintre cele mai perfecte surse vegetale de proteine de pe planeta. Ceea ce face quinoa sa fie atat de apreciata este faptul ca aceasta contine toti cei noua amino-acizi esentiali pentru sanatatea organismului uman. Este deasemenea optiunea perfecta pentru cei care nu includ glutenul in alimentatie deoarece aceasta nu contine deloc.

3. Semintele de Chia

chia-seeds1

O uncie de seminte de Chia contine patru grame de proteine. Cu toate ca acestea nu contin la fel de multe proteine precum alte alimente vegetariene, acestea pe langa proteine, contin o multime de alti nutrienti. Acestea sunt foarte bogate in fibre, o uncie de seminte iti asigurandu-ti necesarul zilnic de fibre. Acestea mai contin si 18% din necesarul zilnic de calciu, de trei ori mai mult decat laptele. Acestea nu au nicio aroma, asa ca le poti presara deasupra oricarei mancaruri pe care o prepari fara sa-i schimbi gustul.

2. Semintele de canepa

hemp-seeds

O uncie de seminte de canepa contine sase grame de proteine, iar o cana de lapte de seminte de canepa contine doua grame de proteine. In cazul in care esti alergic la produsele din soia, produsele din seminte de canepa sunt cea mai buna alternativa. Deasemenea aceste seminte contin toti amino-acizii esentiali de care corpul tau are atat de mare nevoie.

1. Spirulina

4987719694_10645afcc7

Spirulina are in compozitia sa 65-71% proteine, enorm in comparatie cu carnea care are doar 26%. In plus, aceasta este o importanta sursa de amino-acizi si minerale, acestea fiind foarte usor asimilate de catre organismul tau. Consuma doar doua lingurite de spirulina ca substitut al proteinelor la o masa.

sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s