Un foarte bun leac natural

Multa lume se plange in aceasta perioada de crizele de rinichi, crizele de cistita si in special de raceli.
Bolile cronice se acutizeaza pana aici nimic nou … povestea incepe despre aceasta planta minunata:

Ghimbirul …
Acest ceai miroase minunat … este iute la gust si iti creeaza un semntiment placut de caldura … este greu la inceput sa il consumi datorita gustului iute …insa daca nu il faceti concentrat va obisnuiti repede …inainte de a va scrie reteta de preparare acestui ceai vreau sa va dau detalii deaspre acesta planta de care am auzit cu totii sunt sigura.
Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, se intalneste in tinuturile asiatice (China).
Este o planta erbacee aromata, al carei radacina are gust placut.
De putin timp (dupa 1989), este introdusa si in comertul nostru.
Din punct de vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic – are elemente yang.
Planta este folosita in alimentatie si terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare.
Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestie, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei).
Curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm.
Are calitatea de a feri de raul de mare, ameteli, vertijuri, greturi.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
In China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
Ceaiul din rădăcină de ghimbir s-a dovedit eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut chimioterapie.
Pe langă faptul că le înlătură greaţa, ghimbirul îi ajută şi pe cei cu ameţeli şi vertijuri.
Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere.
In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante.
Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara.
Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism. Persoanele care sufera de reumatism pot beneficia de efectele terapeutice de necontestat ale ghimbirului.
O lingurita de tinctura de ghimbir dizolvata in 100 ml de apa ajuta pe reumatici sa se vindece, daca este administrata de trei ori pe zi.
Ghimbirul este un antibiotic natural … este foarte bun antiinflamator si un foarte bun antiseptic pt organism … este diuretic si indicat in litiaza renala, piatra la rinichi, retentii urinare, infectii urinare.
Ghimbirul contine ulei volatil (predominen tzingiberol) si compusi fenolici (gingeroli).
Are efect antiemetic si antivertiginos, inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei.
La nivelul aparatului digestiv este coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia bilei si motilitatea vezicii biliare. Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor.
Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai.
Chiar mai mult decat usturoiul, planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste.
Ghimbirul este comercializat sub mai multe forme:
Rădăcini întregi, proaspete: o rădăcină de ghimbir este numită „mană”. Ea are o culoare galben-deschis la interior şi o coajă de diferite nuanţe cafenii. Ghimbirul jamaican, de culoare galben deschis, este socotit a avea cea mai bună calitate. Ghimbirul african şi indian are o coajă mai închisă la culoare şi este de calitate mai slabă. Rizomii întregi au gustul cel mai proaspăt. Rădăcini uscate: se comercializează „negre” (cu coajă cu tot) sau „albe” (fără coajă). Sunt disponibile întregi sau tăiate felii. Ghimbir pudră: are culoare galben-deschis şi este obţinut prin măcinarea rădăcinii uscate. Ghimbir conservat: este preparat din rizomi tineri, decojiţi, tăiaţi şi apoi fierţi într-un sirop gros de zahăr. Bucăţile de ghimbir şi siropul sunt conservate împreună. Ghimbirul este moale şi cărnos, dar extrem de iute. Ghimbir cristalizat: este obţinut prin fierbere în sirop de zahăr, uscat apoi la aer şi rulat în zahăr. Ghimbir murat: este tăiat feliuţe foarte subţiri, ca hârtia, şi apoi murat în oţet. Ghimbirul murat este numit în Japonia „gari” şi însoţeşte adesea „sushi”; este servit între feluri, pentru a reîmprospăta cerul gurii. Are culoare rozalie. Alte utilizări ale ghimbirului: În industria parfumurilor: graţie uleiului esenţial pe care îl conţine, rizomul de ghimbir emană o savoare de lămâie piperată şi conferă astfel căldură şi personalitate parfumurilor. În industria cosmeticelor: La spitalele din Beijing , este utilizat în tratamentul alopeciilor (cheliilor) sub formă de rondele proaspete. Cosmetologii europeni au fabricat loţiuni cu ghimbir pentru tonificarea şi revitalizarea părului. Loţiunile de corp pe bază de ghimbir au efecte de întinerire: hrănesc epiderma şi îi conferă fineţe şi supleţe. Fiind bogat în magneziu, fosfor şi acizi aminaţi, ghimbirul este omniprezent în formule revitalizante ale cremelor de faţă. În medicina alternativă: Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea, relaxând şi detensionând musculatura. Rădăcina încălzeşte meridianele de acupunctură. Terapeuţii folosesc uleiurile aromatice de ghimbir pentru fricţionarea zonelor unde se acumulează tensiuni negative: tâmplă, ceafă, încheieturi. Prepararea ceiului de ghimbir. Este important sa fie consumata radacina de ghimbir … nu pliculetele sau praf luat de la plafar … ci luat din supermarketuri ca se gaseste … cum arata? uitati-va in poza si o sa va dati seama imediat …

Se ia o bucata mai mica din radacina … cam de 5 cm un bulb …se spala bine sub jet de apa rece …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s