Info de la Ministerul Mediului

 • Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o face, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa?
 • Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face.
 • De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect.
 • Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi.
 • UN LITRU DE ULEI FACE APROXIMATIV UN MILION DE LITRI DE APA NON POTABILA, CANTITATE SUFICIENTA PENTRU O PERSOANA PENTRU 14 ANI.
 • Daca tu alegi sa trimiti aceasta informatie prietenilor tai, natura iti va fi recunoscatoare.
Reclame

12 păreri la “Info de la Ministerul Mediului

 1. Pingback: Info trimis de Ministerul Mediului « Diverse diversificate 1

 2. Ca şi completare, uleiul rezultat din gătit, pe care suntem tentaţi să-l aruncăm, este un combustibil excelent pentru tractoare şi unele utilaje agricole ce funcţionează în mod obişnuit pe bază de motorină.

   • Un salut cald dobrogenilor mei de suflet!

    Fie ca anul care incepe sa vi se astearna in cale, poteca neteda, vegheata de stelute norocoase si ingeri balai!
    Iar dorintele voastre, toate-toate sa se implineasca, cate una in fiecare zi!
    La multi ani!

 3. Din cite stiu eu,apa de la chiuveta,de la WC si canalizarea nu se varsa in riuri ci este colectata in statii specializate unde este decantata,se extrage ureea si altele.Deci nu polueaza.
  Aruncata la gunoi,sticla sau plasticul se poate sparge si atunci,in mod sigur va polua.
  Oare ce vor sa ne spuna cei de la Ministerul Mediului?

  • In locuintele urbane, apa reziduala este evacuata intr-un sistem de canalizare. Astfel, apa folosita la toaleta, dus, masina de spalat si chiuveta este conectata la un singur sistem de canalizare. Acest sistem este compus din tevi mici si mari, o statie de pompare si instalatii de tratare. Cand apa reziduala este tratata, chimicalele daunatoare si bacteriile sunt indepartate, aceasta fiind transformata intr-un lichid curatat, numit efluent, si deseuri solide.

   In unele tari, precum Statele Unite, exista regulamente stricte pentru a asigura calitatea efluentilor eliberati inapoi in mediu. In tarile in care nu sunt sisteme corespunzatoare de canalizare, apele menajere sunt pompate adesea direct in rauri sau mari, daunand mediului si sanatatii.

   • 1. Eu ma intreb cam CATE statii de epurare exista (spre ex) in Delta, sau (inafara Constantei, si (poate) a Mangaliei si Navodariului) pe Litoral…
    2. „Interesant” este faptul ca (dupa stiinta mea in TOATE retelele urbane de canalizare) apele pluviale (din precipitatii meteorologice) sunt evacuate prin aceeasi retea de canalizare ca si apele reziduale (cu care se amesteca pe parcurs), necesitand astfel si ele aceeas tratare ca si acestea, ceea ce conduce la aberatia ca noi suntem siliti sa platim si evacuarea apei pluviale la acelasi tarif ca si cel practicat pt apele reziduale.

 4. E clar ca nu sintem SUA,dar daca toata canalizarea de pe malul Somesului s-ar varsa in Somes,ar curge numai „rahat”.Ceea ce nu-i cazul.
  Deci,despre ce vorbim noi aici?
  In plus plasticul este cel mai mare poluant de mediu.Nu tot ei-vei de la mediu- spun ca trebuie sa treaca 100 de ani pina sa dispara plasticul lasat in natura?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s