Citat

Subconstientul si Autosugestia

Accepta totul asa cum este! Vezi ce poti schimba! Schimba-te tu!

Iubeste oamenii, universul si pe tine insuti! Vei primi inapoi inmiit.

Misca lucrurile si oamenii din jurul tau! Daca ar fi sa devii o piatra, piatra aceea trebuie sa se miste.

Elibereaza-te de preconceptiile despre oameni si viata! Traieste plenar!

Evolueaza!… De aceea suntem aici.

Obisnuiti-va sa asteptati mereu ceva mai bun, caci subconstientul va raspunde fidel acestui gand intretinut.

Imaginati-va mereu un deznodamant fericit, solutionarea problemei cu care va confruntati, traiti pe deplin si cu anticipatie bucuria reusitei, caci orice va imaginati sau simtiti va fi acceptat si realizat de catre subconstient.

Cum ar fi sa stim ca exista o solutie pentru orice problema pe care o avem? Sa stim ca orice s-ar intampla, putem apela la solutia magica ce ne scoate din impas. Indiferent de natura nevoilor noastre, fie ca sunt financiare, de sanatate, familiale, legate de relatii, specialistii in programare neurolingvistica (NLP) spun ca ne putem baza pe o metoda sigura care, aplicata cu perseverenta, poate face miracole: autosugestia.

Autosugestia este cea care pune in valoare fortele latente care zac in organismul nostru.

In cartea “Catre culmile succeselor” scrisa de Pavel Corut gasim elemente sugestive, care ne ajuta sa ne dam seama de importanta autosugestiei in viata noastra. Autosugestia consta intr-o idée pozitiva sau negativa, pe care ne-o introducem in mod voluntar si constient in subconstient, cu scop de a deveni programare mentala si a produce efectele dorite de noi.

Desigur, este de preferat sa incepem sa stapanim modalitatile de autosugestionare cu idei pozitive pentru a putea sa ne dezvoltam forta de a reusi in ceea ce ne propunem. Cu toate acestea, auzim si intalnim mult mai des in jurul nostru, si de ce nu in capul nostru, comportamente negative de genul: ”Nu pot sa fac asta, nu sunt in stare pentru a face asta, nu cred ca am sanse sa reusesc in acest lucru.” Acestea sunt autoprogramari mentale negativesi credinte limitative, care nu ne ajuta sa ne indeplinim scopurile in viata.

Vestea buna este insa ca le putem contracara printr-o munca si o concentrare zilnice pe evaluare si autoevaluare pozitiva a lucrurilor din jur si a calitatilor noastre si de autoprogramare mentala.

Asadar, ce caracteristici trebuie sa indeplineasca o idee pentru a deveni autosugestie?

1. Ideea autosugestiva trebuie sa fie posibila si morala. Este extrem de important ca ideea pe care vrem sa o introducem in subconstient sa ne para posibila, sa credem ca putem realiza acest lucru. In egala masura, este important ca obiectivul nostru sa fie moral, sa se refere la evolutie, crestere, abundenta, scopuri pozitive si sa nu se refere la aspecte imorale.

2. Ideea trebuie sa fie simpla, clara si usor de formulat. De preferat este si sa ne concentram pe un singur lucru. In cazul in care avem mai multe aspecte asupra carora trebuie sa lucram, ne putem concentra pe rand asupra lor. Claritatea scopului este importanta pentru a reusi sa ne autosugestionam eficient. Daca stim exact ce vrem si asupra carui aspect sa lucram, atunci lucrurile devin mai simple.

Cum actioneaza insa subconstientul? Care este secretul acestui motor al fiintei umane? Subconstientul este ca o banca uriasa de date, care stocheaza absolut tot ceea ce ni se intampla si care are sarcina de a se asigura ca reactionam exact asa cum suntem programati.

El functioneaza dupa o lege universala, care afirma ca orice idée sau gand pe care le acceptam ca adevarate in mintea rationala, vor fi imediat acceptate de catre subconstient. De asemenea, legea concentrarii este de asemenea o lege care explica valabilitatea procedeului de autosugestie in rezolvarea unor eventuale probleme: cu cat ne gandim mai mult la ceva, cu atat mai mult acesta devine parte din realitatea noastra.

Asa cum spunea Ralph Waldo Emerson “Omul devine ceea ce gandeste in mare parte a timpului.” Oamenii eficienti au grija de calitatea gandurilor lor. Ei se concentreaza numai asupra lucrurilor pe care le considera cu adevarat importante pentru ei. Ei insista asupra dorintelor lor pentru viitor si refuza sa-si alimenteze temerile si indoielile.

Asadar, noi pe ce ne concentram in viata si cum folosim uriasa forta a subconstientului nostru?

sursa – internet

Anunțuri

O părere la “Subconstientul si Autosugestia

  1. Pingback: nu ştiu ce fel de animal nocturn | absolut obişnuit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s