Citat

Initiere si iluminare

Calea samanica de vindecare

… o noua carte scrisa de Alberto Villoldo, aparuta recent la Editura For You. O carte care ne pune fata in fata cu conditia umana si cu incercarile pe care le avem de trecut in existenta noastra pe Pamant. Mai mult decat a ne pune fata in fata cu modul in care suntem “incercati” de viata, cartea ne ofera o noua perspectiva asupra momentelor importante din viata noastra, pornita din intelepciunea culturilor indigene si din cele mai recente teorii in neurobiologie.

Cartea porneste de la ideea celor sapte mari initieri prin care trebuie sa treaca fiecare om: nasterea, maturitatea sexuala, prima iubire, casatoria (uneori divortul), etapa de parinte, ajungerea la intelepciune si moartea. Fiecare initiere ne ofera prilejul de a atinge iluminarea, de a ne trezi natura divina, de a ne identifica cu taramul creatorilor, de a trai experienta Gratiei Divine si de a ne elibera de taramul lipsurilor si de existenta salbatica de vanator si vanat, in care traiesc majoritatea oamenilor. Te poti vindeca pe deplin, doar atunci cand inchei cu succes initierile pe care ti le aduce viata.

Fiecare initiere marcheaza o ruptura cu trecutul, care te invita sa faci inca un pas spre ceea ce esti pe cale de a deveni-si astfel, sa atingi iluminarea.

Exista sapte sentimente toxice, cu care trebuie sa ne confruntam pe parcursul initierii-sentimente care dau nastere tuturor credintelor restrictive: mania, lacomia, desfranarea, trandavia, invidia, avaritia, mandria. Cand ne eliberam de aceste emotii si de credintele pe care le creeaza ele, referitor la lipsuri, neputinta, intimitate si teama, descoperim ca, desi exista violenta in lume, putem trai departe de ea, in casa si in relatiile noastre.

Initierea este calea prin care samanii vindeca emotiile toxice si le transforma in izvoare de putere si Gratie Divina. Odata cu initierea, emotiile toxice se vor vindeca, pe masura ce le vom transforma in cele 7 virtuti: pace, generozitate, puritatea intentiei, curaj, compasiune, cumpatare, smerenie.Viata ne invita sa ne initiem prin mai multe mijloace: prin iubire, prin moartea unui parinte sau a unui prieten, nasterea unui copil sau printr-o criza grava de sanatate.

Cand depasim initierea cu succes, suntem iluminati de lumina intelepciunii si a intelegerii.Suntem capabili sa percepem realitatea asa cum este ea cu adevarat, neumbrita de ranile si durerile noastre emotionale.

O realitate, doua creiere

Extrem de interesanta este viziunea lui Villoldo despre cele doua planuri sau realitati adiacente, pe care le putem trai ca si experienta. Samanul recunoaste ca ceea ce oamenii numesc realitate-lumea darwinista a vanatorului si a vanatului, cea a stapanilor si sclavilor si teoriile economice ale lui Keynes, privind saracia de resurse-nu este singurul plan de existenta. Pe langa aceasta lume se afla locul in care salasluiesc creatorii-barbati si femei care traiesc in abundenta si pace, un tinut pe care l-am numit paradis sau rai. Aceste doua lumi sunt separate de un val extrem de subtire. In neurologie, acest val este cunoscut drept corpus callosum-o structura din creier, care faciliteaza comunicarea dintre creierul limbic primitiv si neocortex, precum si intre emisfera stanga si cea dreapta.

Prin initiere, avem ocazia sa trecem de la nivelul de perceptie al creierului limbic la nivelul neocortexului. Cele doua lumi, cea a vanatorului si vanatului si cea a paradisului-sunt versiuni ale aceleiasi realitati, percepute de doua structuri foarte diferite ale creierului. Creierul primitiv, comun tuturor mamiferelor-existent si la maimute-se ocupa exclusiv cu supravietuirea fizica si emotionala si percepe lumea ca pe un loc al competitiei acerbe. Acest creier percepe pericolul si amenintarea peste tot, crede ca gardurile inalte iti asigura existenta unor vecini buni si ca rezervele materiale sunt minunate, in caz ca vecinul ne darama vreodata gardul.

Neocortexul evoluat recent este capabil sa perceapa o lume in care daramam toate zidurile si reducem armamentul nuclear si in care oamenii coopereaza pentru obtinerea pacii si dezvoltarea unui stil de viata favorabil continuarii vietii. Cu cat aflam mai multe despre modul in care creierul percepe lumea, cu atat intelegem mai mult notiunea raiului care este foarte aproape de noi. Stiind ca putem trai in aceasta lume, traim cu mai multa cutezanta. Boala nu mai este un inamic, ci un prilej favorabil.Putem renunta la instinctul primitiv, care ne face sa ne imaginam ca fiecare situatie care ne surprinde sau ne tulbura reprezinta un semn de pericol. Daca vom putea sa facem asta, vom descoperi ca am mers pe calea initierii si ne-am abandonat marelui abis intunecat al necunoscutului. Rezervorul nostru de putere ne permite sa ne deschidem in fata oricarei experiente ce va urma, sa tragem aer in piept si sa ne spunem: “Ei bine, nu sunt sigur unde merg, dar cu siguranta va fi o calatorie interesanta.”

SAMANISMUL,

cea mai veche practica spirituala a lumii, este o traditie veche de zeci de mii de ani, a carei valoare o intuim si o cunoastem, in adancul sufletului nostru.

Incepem sa recunoastem, in numar din ce in ce mai mare, ca traditia samanica este cea care ne poate face conexiunea cu toate lucrurile care devin din ce in ce mai importante, acum, in prag de 2012: comunicarea cu lumile invizible si cu sursa a tot ceea ce este, respectul fata Mama Pamant si vindecarea prin procesul revelatiei directe si personale.

Prin practicile samanice putem realiza ca suntem parte din ceva mult mai maret si ca avem responsabilitatea sa exprimam in lume potentialul a ceea ce putem deveni. Putem sa ne reconectam la vocea sufletului, sa intram in comunicare cu subconstientul si cu fiintele de lumina care ne vegheaza, cu fortele creatoare ale Universului, putem sa accesam vindecarea la un alt nivel, intr-o realitate energetica in care vindecarea este instantanee, iar timpul este necesar doar pentru a downloada efectele in plan sufletesc, mental si fizic.

Ritualurile Munay Ki (cuvantul inseamna Iubire si Putere sau “Fii asa cum esti!”) sunt initierile pe care le primeau, inca din vechime, samanii din America de Sud, cunoscuti sub numele Laika, Pastratorii Pamantului. Ele constituie un proces in 9 pasi pentru vindecarea ranilor din trecut, din copilarie, a ranilor stramosesti, a mostenirilor genetice si karmice cu care ne-am nascut in aceasta viata.

Aceste ritualuri sunt transmise pe cale energetica si ne pot ajuta sa ne vindecam si sa vedem cine vom deveni in viitor, peste mii de ani. Ne ajuta sa facem saltul cuantic de la Homo Sapiens la Homo Luminous, sa fim liberi de toate ranile si povestile din vietile noastre, in deplina concordanta cu Mama Pamant, cu fortele naturii si cu Sinele Divin.

Cele noua ritualuri pe care le veti primi sunt: ritualul vindecatorului, ritualul benzilor de putere, ritualul armoniei, ritualul clarvazatorului, ritualul pastratorilor zilei, ritualul pastratorilor intelepciunii, ritualul pastratorilor pamantului, ritualul timpului care va veni si ritualul Creatorului.

Dupa ce treceti prin aceste initieri, ele devin ale voastre si puteti sa le transmiteti altora, in forma pe care o doriti.

Pentru toate acestea, sunteti invitati sa descoperiti puterea traditiei samanice incase, asa cum a fost transmisa de samanii Laika din America de Sud lui Alberto Villoldo (psiholog si antropolog ce a studiat timp de peste 25 de ani practicile de vindecare ale samanilor incasi si amazonieni.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s